Parmezànnal sült fokhagymás édeskömeny
Hogy mi is az édeskömény arról bővebben itt olvashattok. Bennem személy szerint csak idén tudatosult, hogy van ilyen zöldség is, eddig valahogy teljesen elkerülte a figyelmemet, de nagyon örülök, hogy ráleltem, mert nem csak egészséges, nagyon finom is. Kiváló köretnek vagy előételnek.
Előkészület | Sütési idő | Összesen |
15 perc | 30 perc | 45 perc |
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb édeskömény
- kb. 5 gerezd nagy fokhagyma
- olaj a sütéshez (nálam ez dióolaj volt)
- parmezánsajt
- citromlé ízlés szerint
- só
Elkészítése:
- Az édeskömény külső héját leszedjük, a gumó alját és tetejét levágjuk, majd felszeleteljük hosszában. Próbáljunk vékonyabb szeleteket vágni, de figyeljünk rá, hogy ne essen szét, annyira vékony ne legyen.
- Egy sütő formát kikenünk olajjal, majd beletesszük az édeskömény szeleteinket.
- A tetejét bekenjünk olajjal.
- A fokhagyma gerezdeket hosszában felszeleteljük és az édeskömény szeletek tetejére tesszük ízlés szerint, majd megsózzuk.
- Lereszeljük a parmezánsajtot és megszórjuk vele gazdagon a szeleteket.
- Előmelegített 180 fokos sütőben légkeverésen kb. 20-30 percet sütjük (sütő függő), mikor elkezd barnulni akkor van készen.
- Tálaláskor nyomunk rá citromot ízlés szerint.
A recept forrása innen származik.