Csupacsokis diós sütemény (vegán, paleo)
Ennek a receptnek az alapötlet a Troll a konyhámban oldaláról származik, nagyon jó recepteket lehet ott találni. Aki úgy, mint én csoki imádó annak nagyon ajánlom. Nagyon jó reggelire vagy délután kávé mellé:) Óvatosan vágjuk fel, mert kicsit morzsolódik a tésztája szeletelésnél. A hozzávalókat a Lehel Piacon szoktam venni az első emeleti paleo boltban.
Előkészület | Sütési idő | Összesen |
20 perc | 35 perc | 55 perc |
Száraz hozzávalók: (18x30 cm-s sütő formához)
- 6 dkg szezámpehely darálva
- 10 dkg darált dió + 2 marék durvára vágott dió a díszítéshez
- 3 dkg nyílgyökérpor/nyílgyökérliszt
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 2 ek. chia mag liszt vagy chia mag darálva
- 1/4 tk. bio sütőpor
- 1/4 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. gyömbérpor
- csipet só
- 8 dkg kókuszvirág cukor
- 10 dkg durvára vágott nagy kakaó tartalmú feketecsoki
Folyékony hozzávalók:
- 8 dkg kókuszzsír olvasztva
- 1 ek. citromlé
- 1,8 dl langyos kókusztej (én a cocomast hígítottam vízzel)
Elkészítése:
- A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban .
- A kókusztejet felmelegítjük, összekeverjük a citromlével, kókuszzsírral majd hozzáadjuk a száraz keverékhez.
- Sütőpapírral kibélelt sütőbe öntjük a kissé folyós masszát majd a tetejére szórjuk a durvára vágott diót. Kicsit nyomkodjuk bele.
- Előmelegített sütőben légkeverésen 170 fokon kb. 30-35 percet sütjük. Figyeljük folyamatosan, mert minden sütő más. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Mikor elkészül várjuk meg míg kihűl teljesen és csak utána kezdjük el szeletelni mert kicsit omlós az állaga.
- Magában de lekvárral vagy fagyival fogyasztva is nagyon finom:)
A recept forrása innen származik.