2016. feb 25.

Csupacsokis diós sütemény (vegán, paleo)

írta: organichicks
Csupacsokis diós sütemény (vegán, paleo)

csupacsokinyito.jpg

Ennek a receptnek az alapötlet a Troll a konyhámban oldaláról származik, nagyon jó recepteket lehet ott találni. Aki úgy, mint én csoki imádó annak nagyon ajánlom. Nagyon jó reggelire vagy délután kávé mellé:) Óvatosan vágjuk fel, mert kicsit morzsolódik a tésztája szeletelésnél. A hozzávalókat a Lehel Piacon szoktam venni az első emeleti paleo boltban

 

Előkészület     Sütési idő    Összesen  
20 perc 35 perc 55 perc

Száraz hozzávalók: (18x30 cm-s sütő formához)

  • 6 dkg szezámpehely darálva
  • 10 dkg darált dió + 2 marék durvára vágott dió a díszítéshez
  • 3 dkg nyílgyökérpor/nyílgyökérliszt
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek. chia mag liszt vagy chia mag darálva
  • 1/4 tk. bio sütőpor
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. gyömbérpor 
  • csipet só
  • 8 dkg kókuszvirág cukor
  • 10 dkg durvára vágott nagy kakaó tartalmú feketecsoki

Folyékony hozzávalók: 

  • 8 dkg kókuszzsír olvasztva
  • 1 ek. citromlé
  • 1,8 dl langyos kókusztej (én a cocomast hígítottam vízzel)

Elkészítése:

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban . 
  2. A kókusztejet felmelegítjük, összekeverjük a citromlével, kókuszzsírral majd hozzáadjuk a száraz keverékhez. 
  3. Sütőpapírral kibélelt sütőbe öntjük a kissé folyós masszát majd a tetejére szórjuk a durvára vágott diót. Kicsit nyomkodjuk bele. 
  4. Előmelegített sütőben légkeverésen 170 fokon kb. 30-35 percet sütjük. Figyeljük folyamatosan, mert minden sütő más. Tűpróbával ellenőrizzük.  
  5. Mikor elkészül várjuk meg míg kihűl teljesen és csak utána kezdjük el szeletelni mert kicsit omlós az állaga. 
  6. Magában de lekvárral vagy fagyival fogyasztva is nagyon finom:) 



A recept forrása innen származik.

Szólj hozzá

dió csoki mandula kakaó kókusztej zab nyílgyökérpor chia mag desszert-édesség