Narancsos-csokis nyers torta
Nekem ez a kedvenc nyers süteményem:)
Hozzávalók: (24 cm átmérőjű csatos tortaformához)
Az alaphoz:
- 15 dkg mandula
- 4 ek. olvasztott kókuszzsír
- 15 szem friss cukormentes datolya
Aprítógépben felaprítjuk a mandulát a kókuszzsírral és a datolyával. Egy ragadós, ropogós alapot fogunk kapni, amit egy folpack-al kibélelt tortaforma aljába elsimítunk. Berakjuk a mélyhűtőbe 1 órára.
A krémhez:
- 4 ek. cukormentes kakaópor
- 3 pohár nyers kesudió
- 3/4 bögre olvasztott kókuszzsír
- 3/4 bögre frissen facsart narancslé
- fél bögre méz vagy agavé
- 1 tk. só
- 1 csomag szárított narancshéj
- reszelt fekete csoki a díszítéshez
A szárított narancshéjból egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
A kesudiót beáztatjuk legalább egy órára. Majd az összes hozzávalót belerakjuk az aprítógépbe és addig aprítjuk, míg egy puding szerű folyós állagú krémet nem kapunk (kb. 5 perc, de ez gép függő is). Ezt a krémet beleöntjük a tortaformánkban, ami a fagyasztóban pihent 1 órát. A formát hozzá ütögetjük a konyhapulthoz, hogy a krém jól elterüljön. Majd berakjuk a hűtőbe legalább egy órára mielőtt fogyasztjuk. A tetejét díszíthetjük reszelt csokival és a maradék szárított narancshéjjal.
A recept forrása innen származik.