Mogyoróvaj függőknek erősen ajánlott
Mogyoróvajas-banános nyers torta
Ez a sütemény unokahúgom keze munkáját dicséri. Mogyoróvaj függőknek erősen ajánlott, isteni finom:)
Előkészület | Fagyasztási idő | Összesen |
20 perc | 1 óra | 1 óra 20 perc |
Hozzávalók az alaphoz: (22 cm-s tortaformához)
- 1 bögre mandulaliszt
- 1 bögre darált zabpehely
- 1 evőkanál kakaó
- 3-4 evőkanál juharszirup
- 3-4 evőkanál kókusztej
Hozzávalók a krémhez:
- 2 bögre mogyoróvaj (Házilag elkészítve 450 g sósmogyoró, 10 evőkanál kókuszolaj, 5 evőkanál méz. Mivel kicsi a darálóm, én ezt 5 részletben készítettem, 90 g mogyoró+2 ek kókuszolaj+1 ek méz. Egy-egy adagot lehet kicsit darabosra hagyni)
- 3 nagy érett banán (itt találod hogyan lehet sárga banánból érettet "készíteni")
- 2 evőkanál vanília kivonat
- ¼ bögre juharszirup
- ¼ bögre kókuszolaj olvasztva
Tetejére:
- 50 fekete csoki felolvasztva egy kis kókuszolajjal
Elkészítés:
- Az alap összetevőit összedolgozzuk, ragacsos masszát fogunk kapni.
- Egy folpack-al kibélelt csatos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen, nagyon ragadós lesz, érdemes a kezünket bevizezni, úgy könnyebb.
- A krém összetevőit is összedolgozzuk aprítógéppel és ráöntjük a tésztára.
- Takarjuk le és tegyük a fagyasztóba egy órára.
- Ez után vegyük ki és díszítsük olvasztott fekete csokival. (A csokit alacsony lángon felolvasztjuk az kókuszzsírral.)
- Fogyasztàs elött szobahőmérsékleten hagyjuk àllni picit.
- Hűtőben tàroljuk
A recept forrása innen származik.