5 perc alatt elfogyó meggyes-kakaós pite (paleo)
Ennek a sütinek alapjául egy már korában elkészített pite receptje szolgált, csak kihagytam belőle a kókuszlisztet és kakaóport is adtam hozzá. Nagyon finomra sikeredett cirka 5 perc alatt el is fogyott:D Szeretek nagyon gesztenyeliszttel sütni, nagyon jó állaga lesz tőle a süteményeknek. A hozzávalók beszerezhetőek bármilyen paleo vagy bio boltban én a Lehel piacin vettem. Arra figyeljetek, hogy a meggyet magozás után csepegtessétek le mielőtt hozzáadjátok a tésztához. A sütőformám 30x20 cm-es.
Előkészület | Sütési idő | Összesen |
15 perc | 20 perc | 35 perc |
Hozzávalók: (30x20 cm-es sütőformához)
- 5 M-es tojás
- 10 ek. gesztenyeliszt
- 2 ek. nyílgyökérliszt
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 4 ek. kókuszzsír (olvasztva)
- 1 kg meggy
- 6 ek. kókuszvirág cukor vagy eritrit
- fél csapott tk. szódabikarbóna
- csipet só
Elkészítése:
- A meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük. (A meggymagozási időt nem számoltam bele az elkészítési időbe:D)
- A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés).
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- A sárgáját a kókuszvirág cukorral jó habosra verjük. Akkor jó mikor már kivilágosodik.
- A sárgájához hozzákeverjük az olvasztott kókuszzsírt majd a szódabikarbónát és a szitán átszitált gesztenyelisztet.
- Ezután óvatosan hozzákeverjük a fehérjét és a végén hozzáadjuk a nyílgyökérlisztet és a kakaóport, jól összekeverjük.
- Majd hozzákeverjük a meggyet és átöntjük egy sütőpapírral kibélelt formában. Egyenletesen próbáljuk eloszlatnia meggyeket a formában.
- 180 fokon, légkeverésen kb. 20 percet sütjük, de ellenőrizzük tűpróbával, mert minden sütő más.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon és Instagramon.